De tour productie van The Color Purple overtuigt opnieuw

In The Color Purple wordt het levensverhaal van Celie verteld. De 14-jarige Celie (Naomi van der Linden) wordt misbruikt door haar vader. Wanneer dit tot twee zwangerschappen leidt, wordt ze door haar vader gedwongen om haar kinderen af te staan. Als haar 12-jarige zusje Nettie (Donielle David) ten huwelijk wordt gevraagd door Mister Albert (Perry Dossett), biedt hun vader Celie aan als huwelijkskandidaat. Om Netties droom om lerares te worden te redden, gaat Celie hier in mee. Onder invloed van zijn vader lijkt samenwonen met Mister in eerste instantie geen vooruitgang in Celies situatie te zijn. Maar wanneer de mooie zangeres Shug Avery (Aisa Winter) en tevens de geliefde van Mister, terugkeert in hun gemeenschap gaat er op meerdere vlakken een wereld voor Celie open. 

The Color Purple van Opus One was eerder al te zien in de NDSM-loods in Amsterdam. (Lees hier tevens onze recensie van de voorstelling in de NDSM-loods) In deze tourversie zijn weinig veranderingen doorgevoerd, maar wel worden een aantal rollen nu door andere spelers vervuld. De rol van Mister wordt tijdens de tour afwisselend door Edwin Jonkers en Perry Dossett gespeeld. Tijdens deze première werd de rol van Mister vervuld door Perry Dossett.

Zelden was een sober decor zo multifunctioneel en bovendien verrassend. De cast geniet zichtbaar en het publiek geniet van hun zang- en spel. De muziek is afwisselend, functioneel en ligt prettig in het gehoor. Wie een kritische noot wil horen kan ik inlichten over de kleine imperfecties in de vocale van een nog kleiner aantal solo zinnen van ensembleleden. Maar omdat de samenzang overal magnifiek is en deze kleine schoonheidsfoutjes altijd binnen een emotie passen, staan ze nergens in de weg van het overbrengen van dit verhaal en zullen ze bovendien weinigen opvallen.

Het verhaal van The Color Purple, gebaseerd op het gelijknamige boek (dat ook verfilmd werd met o.a. Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen), is boven alles de hoofdrolspeler in deze musical. De ontwikkeling van de karakters en belangrijke thema’s van dit verhaal maken het tot een kunstwerk dat nooit te vaak kan worden doorgegeven. 

The Color Purple is nog te zien tot en met 13 januari 2019 in verschillende theaters in Nederland.

Klik op een foto om te vergroten. 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies