Esmée Dekker schittert tijdens haar debuut als Evita

Waar de 24-jarige Esmée Dekker vorig theaterseizoen nog lof oogstte en een musical award nominatie voor de hoofdrol in My Fair Lady (Eliza Doolittle) ontving, speelt ze nu in Evita de kleine bescheiden rol van maîtresse. Gelukkig krijgt Dekker de kans om als alternate van de titelrol al haar kleuren en krachten als musicalartiest te laten zien. 

Als alternate van Brigitte Heitzer heeft Esmée Dekker grote schoenen te vullen. Over de performance van Heitzer schreef Musical Reports eerder: “Het vuur van deze Evita vlamt fel en vol passie. Zelfs wanneer in alle fragiliteit het einde nadert, voel je nog de passie in haar hart.” Echter hoeft het publiek niet getreurd te zijn wanneer Heitzer niet speelt. Esmée Dekker doet alles behalve onder voor Heitzer. Waar wij bij My Fair Lady de krachtige zang van Dekker roemden, is ook dit hier haar sterkste punt. Elk woord wordt op elke noot verstaanbaar en vol overgave gezongen. Met keurige dictie en kracht slingert Dekker de klassiekers van Andrew Lloyd Webber het publiek in. Als de jonge Evita is Dekker energiek en pittig en begrijp je als toeschouwer waarom de mannen met bosjes voor haar vallen. Wanneer we aan het einde van het leven van Evita komen, wordt het spel van Dekker ingetogener, keuriger misschien wel. Hierdoor moet ze helaas iets inboeten op kleur en vuur. Daardoor kan zij zich nog niet volledig meten met voorgangers zoals Pia Douwes, Vera Mann en Brigitte Heitzer, maar onderdoen voor de performance van deze actrices doet Esmée Dekker zeker niet. 

Al met al zet Esmée Dekker een sterke vertolking neer van de rol van Evita waarin met name haar krachtige zang, jeugdige enthousiasme en sterke dictie te roemen zijn. Als Dekker op is als Evita dan wil het zeggen dat tevens de understudy voor maîtresse te zien is. De rol van maîtresse blijft een rare rol, je personage staat maar 5 minuten op het podium, maar je hebt wel een solo nummer. Aan Willemijn Maandag de uitdaging om in die paar minuten indruk te maken; en dat weet Maandag dan ook te doen. Breekbaar maar loepzuiver zingt ze haar prachtige solo voordat ze weer opgaat in het ensemble. Evita is nog tot en met april 2019 in de Nederlandse theaters te zien. 

Eerder schreef Musical Reports over deze Evita: “Het vuur van Evita vlamt vol passie. Maar niet alleen Brigitte Heitzer vlamt als Evita. Ook producent De Graaf en Cornelissen Entertainment vlamt met deze versie van Evita. De producent bewijst dat een eigen versie van een bestaande productie niet altijd als uitgekleed of minder dan het origineel hoeft aan te voelen. Deze Evita is duidelijk met passie gemaakt en ademt de grandeur die een musical over de bekendste Argentijnse first lady vereist. Met deze veertigste en misschien wel grootste productie tot nu toe geeft De Graaf en Cornelissen Entertainment een belofte af voor toekomstige grote projecten zoals Kinky Boots.” 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies