Nurlaila Karim over Mamma Mia: “Donna en ik hadden zusjes kunnen zijn”

Sinds een kleine 3 maanden is de ABBA musical Mamma Mia! te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Vaak speelt Antje Monteiro de hoofdrol van Donna, maar ook musicalsterren willen weleens een avondje thuis op bank doorbrengen. Daarom vertolkt Nurlaila Karim een paar keer per week de rol van Donna. Afgelopen vrijdag beleefde Karim haar eigen première voor vrienden, familie en de pers!

Het personage Donna is een hoofdrol die door veel musicalactrices begeerd wordt. En geef ze eens ongelijk: je mag de hele avond ABBA klassiekers zingen. Met de muziek heeft Karim geen enkel probleem, hoogtepunten zijn het emotionele “Het glipt me door mijn vingers” en “SOS”. Mamma Mia! is één van de weinige jukebox musicals waar qua script niks op valt aan te merken; en dat maakt de rol van Donna ook een mooie acteursuitdaging. Karims Donna is wat minder uitgesproken hysterisch of overenthousiast dan sommige actrices de rol neerzetten. Karim gaat voor een meer neutrale, geloofwaardige Donna. En natuurlijk zijn daar de uitspattingen, emotionele momenten met haar dochter en andere confrontaties. Echter komen deze nu vanuit een meer rustige basis waardoor het uiterst prettig is om naar Karim te kijken. En dat de rol natuurlijk bij haar past beaamt Karim. “We zouden zusjes kunnen zijn, we staan heel dicht bij elkaar. Ik ben misschien iets meer een knuffelaar dan dat Donna is. Dat maakt het niet vanzelfsprekend makkelijker, want soms zit je er zo in dat je moet waken dat het niet Nurlaila wordt.”

Eerder schreven we over Mamma Mia!:

Mamma Mia! is, zoals we het allemaal kennen, een heerlijke, hilarische en een tikkeltje hysterische feel-good musical. Alle ABBA-klassiekers komen voorbij en het maakt niet uit hoe vaak je ze hoort, het blijft een feestje voor iedereen. 

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies