Beatrix Theater eert Mies Bouwman met eigen foyer

Op 9 maart aanstaande eert het Beatrix Theater Utrecht de vorig jaar overleden televisielegende Mies Bouwman. De grootste foyer van het Beatrix Theater krijgt de naam ‘Mies Bouwman Foyer’ en daarnaast wordt er een portret onthult, de onthulling zal gedaan worden door presentator Robert ten Brink. Het theater was in de jaren zeventig de plek waar Mies Bouwman haar spelshow Eén van de Acht opnam.
 
Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland en daarmee eindverantwoordelijk voor het Beatrix Theater: ‘We hebben ontzettend veel te danken aan Mies Bouwman, op 26 februari aanstaande is het alweer één jaar geleden dat wij afscheid van haar hebben moeten nemen. Een mooi moment om haar te eren. In bijzijn van leden van haar familie en leden van het team van Eén van de Acht gaan wij op 9 maart de Mies Bouwman Foyer officieel openen.’ Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs: ‘Een prachtig stukje geschiedenis van het Beatrix Theater, ik vind het mooi dat wij op deze manier een eerbetoon kunnen brengen aan icoon Mies Bouwman.’
 
Beatrixgebouw / Beatrix Theater Utrecht
In 1970 werd het Beatrixgebouw geopend, een grote zaal voor 1100 personen. Van de jaren ’70 tot ongeveer de eeuwwisseling werd de naam Jaarbeurs Congrescentrum gebruikt voor het gebouw en de inpandige zaal. In 1998 en 1999 werd het Beatrixgebouw ingrijpend verbouwd en werd in 1999 als het Beatrix Theater geopend door Joop van den Ende. Chicago was de eerste musical die opgevoerd werd. Daarna volgden succesvolle musicals als Saturday Night FeverMAMMA MIA!,The WizDirty DancingJoseph and the Amazing Technicolor DreamcoatWe Will Rock YouMiss SaigonThe Little MermaidJersey BoysMoeder, Ik Wil Bij De RevueThe Bodyguard en On Your Feet!. Op dit moment is dé feel-good musicalMAMMA MIA! te zien in het Beatrix Theater. Naast musicals kun je in het Beatrix Theater ook terecht voor concerten, familie- en cabaretvoorstellingen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies