Sondheim’s ‘Company’ komt naar Nederland

PIT producties brengt na de twee Sondheim musicals ‘Putting it Together’ en ‘Into The Woods’ een derde Sondheim musical naar Nederland. Vanaf het volgende seizoen zal de musical Company in Nederland te zien zijn. De cast zal aanstaande maandag bekend gemaakt worden. De regie is in handen van Gerardjan Reijnders. Jeremy Baker is verantwoordelijk voor de vertaling; en Jeroen Sleyfer staat aan de leiding van het 11-koppige live orkest.

“Het verhaal draait om Bobby (Robert), een vrijgezel die niet in staat is zich aan iemand te binden. De vijf getrouwde vriendenstellen om hem heen en zijn drie vriendinnen completeren de cast.

Wat Company als musical uniek maakt, is dat er geen vaste verhaallijn wordt gevolgd. We zien diverse scènes die op een of andere manier gelinkt zijn aan Bobby’s 35ste verjaardag. Company is een bitterzoete musical comedy met tekst en muziek van Stephen Sondheim. De originele productie was genomineerd voor veertien Tony Awards en won er uiteindelijk zes.

Robert lijkt alles te hebben: charme, looks, humor en een groot hart. Op zijn 35ste verjaardag is hij echter nog steeds single. In Company neemt hij bevriende stellen en zijn eigen verhoudingen met zijn drie vriendinnen onder de loep. Zo ziet hij zowel de wonderen als de valkuilen die relaties met zich mee brengen. Hoewel Robert beseft dat relaties in werkelijkheid niet zo mooi zijn als in sprookjes, realiseert hij zich ook dat het leven misschien wel beter is wanneer je iemand hebt om het mee te delen. Wat beslist Robert uiteindelijk? Blijft hij single en bevestigt hij zo zijn bindingsangst? Of geeft hij zich gewonnen en waagt hij de sprong in het diepe?”


Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies