Maike Boerdam in hommage aan Annie M.G. Schmidt

In deze wervelende, muzikale vertelling brengen Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde en Sam Verhoeven, begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren, een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Het leven van Annie M.G. Schmidt vormt de rode draad van deze hommage, die eveneens als een muzikale vertelling kan worden gezien, met frisse, nieuw geschreven dialogen van Allard Blom en gecoacht door Tijl Dauwe. Vanaf 19 oktober 2019 tot en met 3 november 2019 speelt deze voorstelling een eerste reeks in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Talloze teksten van deze schrijfster staan, bijna 25 jaar na haar overlijden, nog steeds gegrift in het collectief geheugen van talloze Vlamingen en Nederlanders. Zij bedacht iconische figuren als Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Minoes maar schreef daarnaast ook honderden liedjes voor bekende radio- en televisieseries als “Ja Zuster, Nee Zuster” en “Pension Hommeles”.

Samen met componist Harry Bannink stond zij aan de wieg van de Nederlandstalige musical. In 1965 ging hun eerste creatie: “Heerlijk Duurt Het Langst” in première, met daarin onvergetelijke liedjes als ‘Op Een Mooie Pinksterdag’, ‘Het Is Over’ en ‘Zeur Niet!’. Tot midden jaren ’80 zouden zij nog talloze musicals schrijven waaruit we liedjes kennen als ‘Vluchten Kan Niet Meer’, ‘Romeo & Julius’ en ‘Foxtrot’. Daarnaast schreef zij materiaal voor grootheden als Wim Sonneveld, Connie Stuart, Wim Kan en Willem Nijholt. Denk maar aan ‘Margootje’, ‘Herr Heinzelmann’ en vele anderen.