“Negen jaar Soldaat van Oranje onderstreept het belang van het verhaal”

Soldaat van Oranje – De musical, de voorstelling die geschiedenis schrijft én doorvertelt, houdt al 2.777 voorstellingen lang de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in leven.

“In een jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren, onderstreept negen jaar Soldaat van Oranje nog maar eens het belang van het verhaal,” vertelt producent Fred Boot in zijn jubileumspeech. Met deze productie wil hij aan een groot publiek kenbaar maken dat leven in een vrij land niet vanzelfsprekend is.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Generaties
Deze doordringende boodschap heeft Soldaat van Oranje inmiddels doorverteld aan ruim drie miljoen theaterbezoekers, die de Theaterhangaar in Katwijk de afgelopen negen jaar hebben weten te vinden. In veel gevallen bezoeken meerdere generaties de musical over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, waardoor persoonlijke familieverhalen worden verteld en de oorlog ‘van macro- naar microniveau’ wordt gebracht, aldus Fred Boot. “Het verhaal gaat iedereen aan.”

Wéér verlengd
Omdat het verhaal juist iedereen aangaat is de speelperiode wéér verlengd, ditmaal tot mei 2020, wat betekent dat Soldaat van Oranje – De musical zijn tiende speeljaar ingaat. Het verhaal zal ook internationaal meer bekendheid gaan krijgen, want in de herfst van 2020 gaat Soldier of Orange, een volledig Engelse productie, in première in Londen. Dát onderstreept nog maar eens het belang van Soldaat van Oranje.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies