Broadway sluit voor de rest van 2020

De beroemde theaters op Broadway in New York blijven vanwege de coronacrisis nog zeker tot januari gesloten. Dat heeft brancheorganisatie The Broadway League bekendgemaakt. Het is een harde klap voor de Amerikaanse culturele sector en heeft mogelijk ook gevolgen voor de musicalwereld in Nederland.

Half maart sloten de theaters in New York hun deuren om verspreiding van het virus tegen te gaan. Op dat moment waren er op Broadway 31 musicals en theaterstukken te zien. Ook Tina, een musical over Tina Turner gemaakt door het bedrijf Stage Entertainment van Albert Verlinde, kon niet meer worden opgevoerd.

De brancheorganisatie hoopte sindsdien op een heropening van de theaters op 6 september. Maar vanwege de verplichte maatregelen is het volgens de theaters “onmogelijk” om weer voorstellingen te spelen. Met name het houden van afstand tussen toeschouwers, acteurs en productiemedewerkers is een probleem.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies